Krig på YouTube

Kampen om at komme til tops på Youtube er hård og nådesløs – også blandt de helt unge i Danmark, hvor flere og flere  jobs automatiseres eller sendes til udlandet, og hvor det halve af klodens befolkning står i kø for at komme ind i for at få et job.

Her er årsagen:

Læs artiklen her

Hvorfor bøvle med SU og erhvervsarbejde i studietiden, når man bare kan lave en Youtube-kanal og få millionerne til at rulle ind automatisk, mens man studerer?

Så enkelt er det

1. Opret en gratis Youtube-kanal

2. Film noget interessant med din smartphone

3. Opload dine videoer til YouTube

4. Vent – eller gør noget for at få et publikum

5. Meld dig til Google Adsense- reklamevisning – det er gratis

6. Find ud af hvordan Adsense virker – her er der en del at sætte sig ind i.

7. Tilknyt din Adsense-konto til din Youtubekanal

Nu skal der blot laves en ny film – f.eks en gang ugen – så kører det i princippet helt af sig selv.
Indtægterne ruller ind 24/7 – og hvad er skønnere end at tjene penge, mens man sover?
YouTuberen har nu masser af tid til at koncentrere sig om andre vigtige ting her i livet, som f.eks. studier og rejser til eksotiske lande med ophold på luksushoteller.

Hvis det går for langsomt

Mulighederne for at forbedre en YouTube kanal er uendelige. Indholdet er naturligvis det aller vigtigste – det skal være interessant for at folk gider at se det. Også den tekniske kvalitet er meget vigtig – og hertil findes der et hav af gratis, video-, lyd og billedredigerings-programmer man kan eksperimentere med.

Subs

Subscribere = Abonnenter. Folk der finder indholdet på en YouTube-kanal interessant, kan abonnere på den, og det er naturligvis en kæmpe fordel, at have en stor skare af følgere, som automatisk får besked, hver gang der oploades en ny video. Det giver flere views. Og hurtige views…..

Vievs

Youtube holder regnskab med hvor mange gange en video er set. Og alt andet lige – jo flere gange en video er set, jo mere interessant må videoen da også formodes at være.                                                                   Mange views = mange reklame-visninger =  mange penge ind på adsense-kontoen.

Likes og dislikes

Youtube holder også regnskab med hvor mange, der kan lide og ikke kan lide videoerne og disse tal vises i realtime lige under videoerne. Og alt andet lige, så påvirker det en ny seers forventninger til den video, som lige er startet.

Kampen om børnene

En sub er en sub, et viev er et view og et like er et like, uanset alder. Og det er jo i og for sig ganske demokratisk – lige indtil man begynder at analysere på de negative metoder, der bliver anvendt i kampen om at nå til tops på YouTube (og blive en kendt mangemillionær).

Børn og unge er let påvikelige, og en manipulerende Youtuber kan nemt overtale børn og unge til at gøre ting for sig.

“Følg mig, og se hvordan jeg gør, hvis du selv vil være en kendt Youtuber” – “Like det jeg laver, så liker jeg det du laver” – “Hjælp mig med at få dem ned med nakken, som vi ikke kan lide”
Og hvad der ikke siges direkte:
“Send mig nogle nøgenbilleder af dig selv, og giv mig en masse personlige oplysninger, så jeg altid har en klemme på dig” og “Fortæl mig alt hvad du ved af sladder om andre, som jeg kan gemme i min narcissistiske databank, til senere brug”

 

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *