Matematikken truer Mette F.

Lyver Mette Frederiksen? (Download som pdf – kan udskrives som 90%)

Virker mundbind? ( Det kan man regne ud på bagrund af data fra Danmask-19-studiet.)

“Forskere fra Københavns Universitetshospital rekrutterede 6.024 voksne, der tilbragte mindst tre timer om dagen uden for deres hjem i en funktion, der ikke krævede brug af maske. Deltagerne måtte ikke have symptomer på COVID-19 eller tidligere have haft COVID-19. Deltagerne kom ved lodtrækning enten i maskegruppen eller i kontrolgruppen, og deltagerne i maskegruppen fik gratis tilsendt kirurgiske masker.  Efter en måneds opfølgning havde 1,8% af deltagerne i maskegruppen og 2,1% af deltagerne i kontrolgruppen haft infektion. Studiet bekræfter dermed ikke den forventede halvering af risikoen for smitte af bæreren af mundbindet, men resultaterne kunne tyde på en mere moderat grad af beskyttelse på 15-20% – dog kan studiet ikke udelukke, at masken ikke beskytter bæreren.”

Enhver der kan regne og har en smule forstand, vil straks kunne gennemskue, at der IKKE er en beskyttelse på 15-20% 2,1/1,8 = 1.1666… – en forskel på 17% procent.

De 17% er forskellen på tallene 1.8 og 2.1 – men IKKE en 17% større chance for at undgå smitte.
For bedre at kunne overskue situationen regner vi nu i promille = per tusinde. Så regner vi nemlig i hele personer. Promille fås ved at gange procenter med 10.

21 personer ud af 1.000 i kontrolgruppen blev konstateret smittet i forsøgsmåneden.
18 personer ud af 1.000 i maskebærergruppen blev alligevel smittet i forsøgsmåneden.

Forskellen er 3 personer. Fordelen ved at bære maske var derfor at 3 ud af 1.000 undgik smitte i forsøgsmåneden. Hermed reducerede maskebæreren sin risiko for at blive smittet i forsøgsmåneden med 3 promille = 0,3 %

Nu kan du så selv konkludere om du synes at det er værd at bruge penge på masker og rende rundt og indånde din egen CO2

Havde vi en epidemi i foråret 2020? (se definitionen på Wikipedia)

Både 1,8% og 2,1% ligger tæt på 2%. Hvis kun ca. 2% smittes indenfor 1 måned, så går der, alt andet lige, 50 måneder før alle er smittet.
Det er over 4 år (48 måneder). Er der noget unaturligt i at blive forkølet hvert 4. år? Nej, vel?

Hvad med incidenstal?


Vi er blevet tudet ørerne fulde med “skræmmende” incidenstal. Incidenstallet er defineret som summen af nye målte smittede de seneste 7 dage i en befolkningsgruppe på 100.000.

Incidenstallet 1.000 svarer således til 1% smittede de seneste 7 dage. 1.000 ud af 100.000 svarer til 1 ud af hundrede. I en klasse med 25 elever svarer det til at EEN elev bliver forkølet i løbet af 4 uger.

DEL venligst eller print ud og del ud til alle landets skoleelever, matematiklærere og professorer. Så forsvinder epidemien og Mette Frederiksen kommer i fængsel.

Med de venligste hilsner fra Bjarne Holm i Hillerød. (se mere på www.bjarneholm.dk)